Schrijf je nu in voor hét alcoholcongres!

Het Samenwerkingsverband Vroegsignalering Alcoholproblematiek (SVA) organiseert op donderdag 6 april 2023 hét alcoholcongres van Nederland; Alcohol op de kaart (h)erkennen van alcoholproblematiek. Een inspirerend en interactief congres voor iedereen die te maken heeft met het tijdig her- en erkennen van alcoholproblematiek. Het is met name gericht op zorgprofessionals, intermediairs en vrijwilligers, voor het opdoen en delen van kennis, ontmoeten, inspiratie, beleving, vaardigheden en de laatste ontwikkelingen uit wetenschap en praktijk.

Sprekers
Onder leiding van dagvoorzitter Lennart Booij komen verschillende sprekers en ervaringsdeskundigen aan het woord. Onder meer de volgende topsprekers zorgen voor een interessant en boeiend plenair programma:

  • Professor Erik Scherder over ‘Alcohol en het Brein’;
  • Filmmaker Leo de Boer over ‘de documentaire ‘Roes’;
  • Verslavingsarts Robert van de Graaf over ‘Gezonde Leefstijl en de rol van de gezondheidszorg’;
  • Verslavingsarts Audrey Beckers over haar verslaving én herstel.

Staatssecretaris Maarten van Ooijen (VWS) is aanwezig om het belang van ‘(h)erkennen van alcoholproblematiek’ te onderstrepen.

Workshops
Er is een zeer gevarieerd middagprogramma, waarbij je zelf je eigen programma kunt samenstellen uit een breed aanbod van workshops. Meer informatie, het gehele programma en aanmelding

Verslavingskunde Nederland is partner van het Samenwerkingsverband Vroegsignalering Alcoholproblematiek (SVA)