Lidl stopt met verkoop tabaksproducten

Lidl Nederland kondigt vandaag, de dag voor Wereld Niet Roken Dag, aan te gaan stoppen met de verkoop van tabaksproducten in haar supermarkten. Lidl Nederland is hiermee de eerste supermarktketen die deze zeer belangrijke stap zet. Verslavingskunde Nederland is hier erg verheugd over en feliciteert Lidl Nederland met dit besluit.

Het roken van tabak is nog altijd de belangrijkste te voorkomen oorzaak van ziekte en sterfte in ons land. Elk half uur verliezen in ons land kinderen, kleinkinderen, familieleden en vrienden een geliefde aan de gevolgen van het roken. Dat zijn jaarlijks zo’n 20.000 doden als gevolg van roken en ruim 2000 door meeroken.

Lidl Nederland draagt hiermee bij aan een rookvrije generatie.

Om het aantal rokers en de schade van het roken terug te dringen is het uitermate belangrijk om het grote aantal verkooppunten te reduceren. Het niet meer verkopen van de dodelijke tabaksproducten in supermarkten zorgt voor het de-normaliseren van tabaksproducten en daarmee van het roken en de schade die deze verslaving veroorzaakt. Sigaretten en shag horen niet thuis in een supermarkt. Een plaats waar jongeren of mensen die willen minderen of stoppen of ex-rokers niet onnodig in de verleiding mogen worden gebracht.

Lidl Nederland toont hierin leiderschap, visie en lef door te stoppen met de verkoop van tabaksproducten in haar supermarkten. Het is een zeer belangrijk signaal naar de maatschappij en helpend in ons gezamenlijk streven om kinderen en volwassenen te beschermen tegen het roken. Lidl Nederland draagt hierin bij aan een Rookvrije Generatie, zoals opgenomen in het Regeerakkoord. Verslavingskunde Nederland is van mening dat op korte termijn ook de andere verkooppunten, waaronder supermarkten hierin Lidl Nederland zouden moeten volgen.

Nogmaals proficiat Lidl Nederland!