Lees voor

Database

Verslavingskunde Nederland bundelt de krachten van de volledige verslavingssector. Daarmee zijn wij het Nederlandse expertisenetwerk op het gebied van verslaving. Ons netwerk ontwikkelt sinds jaren wetenschappelijke richtlijnen, protocollen, rapporten en factsheets om kennis over verslaving te delen en te vergroten. Je kunt alle publicaties hier vinden. Deze publicaties zijn actueel.

Alle zorgstandaarden vind je bij GGZ Standaarden. Je vindt documenten over jeugdigen en jongeren bij Jeugdverslavingszorg. Alle webinars van Verslavingkunde Nederland vind je in het webinar-archief.

Heb je een vraag of een toevoeging? Mail dan naar info@verslavingskundenederland.nl.

Type bron
Problematiek
Doel
Taal
Erkenning

Handreiking Lachgas (2024)

BehandelingO.b.v. onderzoekRichtlijnLachgas

De Handreiking Lachgas heeft als doel handvatten te geven aan behandelaren voor deze relatief nieuwe problematiek. Hierbij zijn de laatste wetenschappelijke inzichten gecombineerd met op de praktijk gerichte aanbevelingen.  De… [lees meer]

De Handreiking Lachgas heeft als doel handvatten te geven aan behandelaren voor deze relatief nieuwe problematiek. Hierbij zijn de laatste wetenschappelijke inzichten gecombineerd met op de praktijk gerichte aanbevelingen. 

De handreiking is geschreven door deskundige afgevaardigden, wetenschappers, artsen en verpleegkundig specialisten, onder voorzitterschap van Dr. Harmen Beurmanjer, in opdracht van Verslavingskunde Nederland.

Bekijk document